risenta 0d

Dags för kräftskiva och smarrig västerbottenpaj! 🥧

NYFIKNA SEDAN 1940

Risenta har funnits sedan 1940. Passionen och nyfikenheten för hälsosam mat lever fortfarande kvar. Risentas affärsidé är enkel, att erbjuda god och hälsosam mat till alla som vill äta och leva hälsosamt. När Risenta startades av Uno Grindby härjade andra världskriget och livsmedelsbristen var stor. Hans affärsidé var att förse landet med matprodukter, genom att importera ris, konserver, specialvaror åt bagerier och kryddor från länder utanför Europa. Där hittade han bättre råvaror och genom att själv smaka och undersöka råvarorna blev han snabbt en självlärd expert på företagets produkter.

Efter krigets slut blev det lättare att resa och Uno åkte till New York för att hitta nya typer av produkter. Snart reste han över hela världen och letade produkter. I slutet av fyrtiotalet hade han lagt grunden för Risentas import.

Ett gyllene 70-tal

Risenta blev känt för hela svenska folket på 70-talet. Då lanserades Risentas ”gula påsar” och fler än någonsin ville komponera hälsosam mat, och de gula påsarna fann sin väg in i många hem. Risenta gjorde också sitt inträde i dagligvaruhandeln och de gyllengula hyllraderna fanns på kort tid över hela landet. Sedan 40-talet hade företaget varit tongivande inom svensk hälsokosthandel och ledande inom sin nisch, men när hippie-eran stod i full blom skedde ett folkligt genombrott.

Nyttig och god mat för alla

Hälsosam mat måste vara naturlig, god och ge energi. Alla ska kunna välja bra mat, som är hälsosam och naturligt fri från tillsatser. I vårt sortiment har vi hälsosamma produkter för dygnets alla timmar. Vi är nyfikna och söker ständigt efter nya hälsosamma produkter från hela världen, och tar med oss det bästa hem. Förutom våra klassiska produkter i gula påsar, lanserar vi ständigt nya produkter. Genom att erbjuda produkter och inspirera fler att äta hälsosamt vill vi skapa hälsa för alla.

Resan fortsätter

Resorna ut i världen och Risentas hälsosamma framgångsresa fortsätter. Risenta importerar även idag varor från hela världen, som testas kontinuerligt för att garantera en jämn kvalitetsnivå. Vi ställer höga krav på våra produkter, och vi är noggranna med vår egen produktion, våra leverantörer och partners, och är kvalitetscertifierade enligt FSSC 22000. Produktkvalitet är viktigt för oss och vi vill alltid ta med oss det bästa hem till Sverige, från världens alla hörn.

Vi vill fortsätta skapa hälsa för alla som vill äta och leva hälsosamt, och erbjuda produkter som vi är stolta över. Vi vill att alla som möter oss och våra produkter ska känna att det finns människor bakom de gula påsarna som bryr sig om och tänker på hälsa för alla.

Våra produkter säljs även i Finland, och sedan februari 2015 ingår Risenta i den finländska, familjeägda Paulig-koncernen. Koncernen består av tre divisioner och Risenta tillhör divisionen Paulig Foods. Läs mer om Paulig-koncernen här: www.pauliggroup.com