risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Laxpasta med savoykål

Härligt krämig rätt med smaker som snabbt förflyttar dig till en solig dag i Medelhavet.

  • Tid: 20min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Koka Kikärtspastan enligt anvisning på förpackningen.
Fräs savoykål, lök, vitlök och i panna ett par minuter. Häll på grädden och låt koka samma ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tärna lax 2x2 cm. Stek i en annan panna tills gyllene i lite olja.
Blanda den kokta pastan med savoykål och grädde. Toppa med stekt lax, basilika och rivet citronskal. Servera med en citronklyfta.

Ingredienser
  • 300 g Risenta kikärtspasta Rigatoni
  • 300 g savoykål strimlad
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 ½ dl grädde
  • Salt och peppar
  • 400 g laxfilé utan skinn
  • 2 msk olja
  • ½ kruka gräslök
  • Skalet från en halv citron