risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Linsotto med smörstekt portobello och parmesan

Gör så här:

Tillaga linsotton enligt anvisningarna på paketet. Finhacka rödlöken och fräs i smör utan att den tar färg. Skiva portobellon och stek i smör. Smaka av med salt och peppar.

Ta av linsotton från plattan och blanda i den rivna parmesanen. Rör runt och lägg sedan ner svampen och rödlöken i pannan. Toppa med en näve bladpersilja och lite extra parmesan.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta linsotto
  • 500 g portobellosvamp
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 dl parmesan
  • Salt och peppar
  • Smör och olja till stekning