risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Mandel & pistagekakor

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 30 kakor

Gör så här:


Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop äggulor och florsocker vitt och pösigt. Rör ner mandelmjöl och pistagenötter lite i sänder. Kavla ut degen till en platta ca 5 mm tjock på ett bakplåtspapper. Stansa ut med pepparkaksform. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler.

Ingredienser
  • 4 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 5 dl Risenta mandelmjöl
  • ½-1 dl Risenta pistagenötter