risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Mandelskorpor

Läckert knapriga små skorpor som kan njutas precis som de är.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 170°.
2. Vispa smör, ägg, gulor och socker.
3. Tillsätt örtsalt och torra ingredienser. Blanda allt noggrant.
4. Knåda degen ordentligt. Dela i två delar och rulla.
5. Klä en plåt med bakplåtspapper.
6. Flytta rullarna till plåten och platta till.
7. Grädda 20 min, ta ut och skär fina skivor.
8. Sänk ugnsvärmen till 120°.
9. Grädda ytterligare i 20-40 min beroende på hur torra du vill ha dina skorpor.
10. Ta ut och låt svalna innan servering.

Ingredienser
  • 75 g smör, smält
  • 3 hela ägg
  • 3 äggulor
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • ½ tsk örtsalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 9 dl Risenta mandelmjöl
  • 250 g Risenta mandlar, hackade
  • 3 tsk kanel