risenta 3d

Dags för kräftskiva och smarrig västerbottenpaj! 🥧

Oliv- och fårostsallad

Perfekt blandning av kalamataoliver och salt fårost. Passar som både tillbehör och förrätt.

  • Tid: 15min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnorna under omrörning. Var försiktig så att de inte bränns vid. Låt svalna. Skär paprikan, fårosten och gurkan i kuber. Blanda dem med tomaterna och oliverna i en skål. Droppa över olivolja, samt strö över flingsalt och svartpeppar. Toppa med pumpakärnorna.

Ingredienser
  • 100 g fårost
  • 100 g röda coctailtomater
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 10 cm gurka
  • 100 g kalamataoliver
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl Risenta pumpakärnor
  • Flingsalt
  • Svartpeppar