Kidneybönor

Naturligt rika på protein - 500 g

Påse med kidneybönor från Risenta

Kidneybönor har fått sitt namn av dess form som faktiskt liknar en njure. Bönorna är mörkt röda i färgen och passar perfekt i en vegetarisk gryta eller matig sallad.

Tips!

  1. Bönor måste blötläggas innan kokning, minst 8 timmar. Glöm inte att lägga dem i rikligt med vatten på morgonen så är de klara att kokas till middagen.
  2. Häll bort blötläggningsvattnet innan du kokar bönorna för att få bort de ämnen som kan göra dig bubblig i magen. Hjälper inte det? Låt bönorna koka i 10 minuter, byt vatten igen och koka upp.
  3. Låt de färdigkokta bönorna svalna i kokvattnet för att undvika att de spricker.
  4. Tillaga hela påsen direkt och frys in färdigkokta bönor i portionspåsar - perfekt när du behöver något snabbt.
  5. Var inte rädd för att testa nya saker när det gäller bönor. Byt ut delar av köttet mot bönor nästa gång och det kommer bli både godare, nyttigare och billigare att laga mat. Våga experimentera!
  • Fiber
  • Fett
  • Protein
  • Kolhydrat

 Fråga oss