risenta 0d

Frukost är ju så mycket mer än smörgås, filtallrik och en kopp kaffe. Frukost kan vara glass till exempel! Att göra egen frukost- eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Recept "frukostglass" på risenta.se 😍 GÖR SÅ HÄR: Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande honung. Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Om du inte har glassformar hemma kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka en glasspinne i mitten. Ta gärna fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Havrekärnor

  • Fiber

    • FIBER10#f7e543
    • EMPTY90.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT7#f7e543
    • EMPTY93.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN13#f7e543
    • EMPTY87.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.56#f7e543
    • EMPTY44.ToString()#fdf8d0

Havrekärnan är en solgul liten knaprig kärna som förhöjer smaken i allt från bröd till müsli. Fantastiska att torrosta med lite rårörsocker och kanel, strö över filen, fruktsalladen eller yoghurten och njut!

Forskning har visat att havrens betaglukaner kan bidra till att sänka det skadliga kolesterolet och därmed minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Ingredienser:

Havrekärnor

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1500 kJ/360 kcal
  • Fett7 g
    • -varav mättat fett1,5g
  • Kolhydrater56 g
    • -varav sockerarter1g
  • Fiber10g
  • Protein 13 g
  • Salt*0,005g
  • *naturligt förekommande natrium