risenta 0d

Frukost är ju så mycket mer än smörgås, filtallrik och en kopp kaffe. Frukost kan vara glass till exempel! Att göra egen frukost- eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Recept "frukostglass" på risenta.se 😍 GÖR SÅ HÄR: Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande honung. Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Om du inte har glassformar hemma kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka en glasspinne i mitten. Ta gärna fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Vetegroddar

  • Fiber

    • FIBER22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT10#f7e543
    • EMPTY90.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN25#f7e543
    • EMPTY75.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.27#f7e543
    • EMPTY73.ToString()#fdf8d0

Groddar är den delen av växten som ska bilda en ny planta och är därför fulla av viktig näring. Bland annat är vetegroddar rika på fiber och protein.

Vetegroddar gör ditt bröd och dina bullar frasigare och saftigare. De kan också med fördel användas till müsli och gröt.


Ingredienser:

Vetegroddar (gluten)

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1250 kJ/290 kcal
  • Fett9,5 g
    • -varav mättat fett2g
  • Kolhydrater27 g
    • -varav sockerarter11g
  • Fiber22g
  • Protein 25 g
  • Salt0,005g