risenta 0d

Frukost är ju så mycket mer än smörgås, filtallrik och en kopp kaffe. Frukost kan vara glass till exempel! Att göra egen frukost- eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Recept "frukostglass" på risenta.se 😍 GÖR SÅ HÄR: Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande honung. Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Om du inte har glassformar hemma kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka en glasspinne i mitten. Ta gärna fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Polenta

  • Fiber

    • FIBER5#f7e543
    • EMPTY95.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT1#f7e543
    • EMPTY99.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN8#f7e543
    • EMPTY92.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.73#f7e543
    • EMPTY27.ToString()#fdf8d0

Polenta består av grovmalna majskorn och är en klassisk rätt i Italien. Det vanliga tillagningssättet är att man kokar en polentagröt baserad på polenta och buljong som sedan får svalna i en form och bilda en kaka. Kakan skärs i bitar och steks i olja för att slutligen serveras som tillbehör till en god bit kött.

Polenta tillverkas från den inre kärnan på majskornet och är en produkt som är enkel att bryta ned och därmed skonsam och snäll mot det flesta magar.

Ingredienser:

Polenta

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1460kJ/350kcal
  • Fett1g
    • -varav mättat fett<0,1g
  • Kolhydrater73 g
    • -varav sockerarter1g
  • Fiber5g
  • Protein 8 g
  • Salt0,03g