Små Vita Bönor

100% climate compensated - 500 g

Påse med små vita bönor från Risenta

Små vita bönor är krämiga, små och vita till färgen. Den mest klassiska användningen av små vita bönor är att koka dem i tomatsås. Men små vita bönor passar till mer än bara det; prova dem i salladen eller varför inte tillsätta dem till en kryddig gryta?

Böntips!

  1. Bönor måste blötläggas innan kokning, minst 8 timmar. Glöm inte att lägga dem i rikligt med vatten på morgonen så är de klara att kokas till middagen.
  2. Häll bort blötläggningsvattnet innan du kokar bönorna för att få bort de ämnen som kan göra dig bubblig i magen. Hjälper inte det? Låt bönorna koka i 10 minuter, byt vatten igen och koka upp.
  3. Låt de färdigkokta bönorna svalna i kokvattnet för att undvika att de spricker.
  4. Tillaga hela påsen direkt och frys in färdigkokta bönor i portionspåsar - perfekt när du behöver något snabbt.
  5. Var inte rädd för att testa nya saker när det gäller bönor. Byt ut delar av köttet mot bönor nästa gång och det kommer bli både godare, nyttigare och billigare att laga mat. Våga experimentera!
  • Fiber
  • Fett
  • Protein
  • Kolhydrat

 Fråga oss