Sojabönor

Naturligt rika på protein - 500 g

Förpackning med sojabönor från Risenta

Sojabönor är runda bönor som nästan liknar en ärta till formen i sin torkade form. De är faktiskt den bönsort som innehåller mest fett av alla bönor, men endast omättat fett. Proteinhalten i soja är också hög vilket innebär att den är basen i många vegetariska alternativ såsom exempelvis tofu eller tempeh. Använd sojabönor till att göra egna biffar eller prova att byta ut kikärtor mot sojabönor nästa gång du gör hummus.

Böntips!

  1. Bönor måste blötläggas innan kokning, minst 8 timmar. Glöm inte att lägga dem i rikligt med vatten på morgonen så är de klara att kokas till middagen.
  2. Häll bort blötläggningsvattnet innan du kokar bönorna för att få bort de ämnen som kan göra dig bubblig i magen. Hjälper inte det? Låt bönorna koka i 10 minuter, byt vatten igen och koka upp.
  3. Låt de färdigkokta bönorna svalna i kokvattnet för att undvika att de spricker.
  4. Tillaga hela påsen direkt och frys in färdigkokta bönor i portionspåsar - perfekt när du behöver något snabbt.
  5. Var inte rädd för att testa nya saker när det gäller bönor. Byt ut delar av köttet mot bönor nästa gång och det kommer bli både godare, nyttigare och billigare att laga mat. Våga experimentera!
  • Fiber
  • Fett
  • Protein
  • Kolhydrat

 Fråga oss