risenta 1d

Paj en torsdag? En väldigt trevlig idé, eller hur!

Quinoasallad med fetaost och basilika

En god och mättande sallad med vacker färg.

  • Tid: 15min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

1. Pressa saften ur citronen och limen och riv skalen fint.
2. Mixa skal och saft från citrusfrukterna med resten av ingredienserna till citrusvinegretten. Smaka av med salt.
3. Häll vinegretten över bönorna och quinoan.
4. Skölj och skär sockerärterna på längden.
5. Skölj gurkan och skiva tunt.
6. Blanda bönor och quinoa med sockerärter, cocktailtomater, ruccola, basilika och gurka.
7. Smula över fetaosten och strö över pumpakärnorna.

Ingredienser
  • 4 dl kokt Risenta vit quinoa
  • 1 dl kokta Risenta svarta bönor
  • 1 dl kokta Risenta små vita bönor
  • 200 g sockerärter
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 gurka
  • 100 g ruccola
  • 200 g fetaost
  • ½ kruka färsk basilika
  • ½ dl Risenta pumpakärnor
  •  
  • Citrusvinegrette:
  •  
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 lime, saft och skal
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ msk honung
  • 2 msk olivolja
  • Salt