Glutenfri sockerkaka på en tallrik

En glutenfri sockerkaka behöver inte vara tråkig! Tvärtom är den här varianten bakad med rismjöl supersaftig och lika smarrig som en vanlig.

Ingredienser:

1 sockerkaka
    Ingredienser:
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 tsk citronzest
  • 1 dl Rismjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Tillsätt det rivna citronskalet.
  4. Tillsätt rismjöl, potatismjöl och bakpulver och blanda väl.
  5. Häll smeten i smord form.
  6. Baka i 35–40 minuter i mitten av ugnen. Tänk på att alla ugnar bakar olika, så titta till kakan regelbundet.

 

 Fråga oss