risenta 0d

Dags för kräftskiva och smarrig västerbottenpaj! 🥧

Rödbetsbiffar med zucchinisallad och äppeltzatziki

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Skär zucchinin till salladen i tunna skivor. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar och vänd ner. Toppa med basilikan. Låt stå ca 10 minuter.

Skiva äpplena till tzatzikin tunt, blanda med yoghurt, vitlök och dill. Smaka av med salt och peppar.

Skala och grovriv rödbetorna, lägg i durkslag och krama ur lite av vätskan.

Pressa potatisen över rödbetorna och blanda med övriga ingredienser.

Forma till bi ar och stek i olja på svag värme ca 3 minuter på varje sida.

Servera bi arna med äppeltzatziki och zucchinisalladen.

Ingredienser
  • RÖDBETSBIFFAR
  • 1 dl Risenta gröna linser, kokta
  • 2 potatisar, kokta och skalade 4 rödbetor
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 ägg
  • 1 msk majsmjöl
  • salt och peppar
  •  
  • ZUCCHINISALLAD
  • 1 gul zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt och peppar
  • färsk basilika
  • Risenta rostade pumpakärnor
  •  
  • ÄPPELZATZIKI
  • 2 gröna syrliga äpplen
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad dill
  • salt och peppar