risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

SJÖGRÄS- & KIKÄRTSDUMPLINGS

Med tempuragrönsaker och wasabidipp

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Blanda ägg, majsmjöl, vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Ta först hälften av vattnet och rör hastigt ihop till en smet. Tillsätt mer vatten tills smeten blir lös. Värm oljan till 180°. Använd gärna en digital stektermometer i oljan om du friterar i en kastrull. Dela grönsakerna i mindre bitar, vänd i frityrsmeten. Lägg några bitar i taget i oljan. Fritera någon minut eller tills gyllene. Ta upp, lägg på hushållspapper. Blanda samman sjögräs-och kikärtsmixen enligt instruktion på förpackningen, forma till ovala bollar. Rulla i sesamfrö. Stek ett par minuter i olja tills gyllene. Blanda wasabipasta, majonnäs och risvinäger till en slät dippsås, ställ svalt till servering. Servera sjögräs- och kikärtsdumplings tillsammans med tempuragrönsakerna och wasabidippen. Tips! Servera lite japansk soja till.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta sjögräs- & kikärtsbiffar
  • 1 dl sesamfrö
  • 1/2 dl olja att steka i
  • TEMPURAGRÖNSAKER:
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • ¾ dl kallt vatten
  • 600 g valfria grönsaker
  • som broccoli, morot, paprika
  • 1 liter neutral olja
  • VASABIDIPP:
  • 1 tsk wasabi
  • ¾ dl majonnäs
  • ½ tsk risvinäger