risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Sommarsallad med quinoa

Quinoa gör sommarens fräscha sallader lite mer matiga utan att vara kolhydratsbomber!

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Koka quinoan enligt anvisning på paketet och låt den svalna. Dela löken i halvor, behåll stjälken. Kvarta fänkålen. Skär loss majskornen från kolven. Fräs detta tillsammans med lite olja på medelvärme i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Blanda ihop dressingen. Skölj salladen och skär gurkan och rädisorna i bitar. Blanda alla ingredienser utom laxen med dressingen och lägg upp på ett stort fat. Toppa med laxen i stora bitar.

Ingredienser
  • 4 dl Risenta röd eller vit quinoa
  • 200 g varmrökt laxfilé
  • 200 g blandad sallad knippe färsk lök
  • 1 färsk majskolv
  • ½ gurka
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 fänkålshuvud
  • 10 st rädisor
  • Dressing
  •  
  • 3 msk olivolja
  • Saften av ½ citron
  • 1 nypa flingsalt
  • Svartpeppar