risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Syrlig böndipp med dill

En nyttig böndipp full av både fibrer, protein och bra fett! Passar utmärkt till alla rätter med fisk- och skaldjur, eller till hembakat knäckebröd.

  • Tid: 15min
  • Pers/st: 1 sats

Gör så här:

Mixa alla ingredienserna till en slät massa i matberedare eller mixer. Tillsätt eventuellt lite vatten för att få dippen extra slät och fluffig.

Ingredienser
  • 3 dl kokta Risenta kikärter
  • 2 knippen(ca 30 g) dill
  • 1 ½ msk ättika
  • 1 tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 1 krm nymalen vitpeppar