risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Tacobowl med bönsalsa

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Stek färsen enligt anvisning på paketet.

Bönsalsa: Fräs vitlöken i olivolja, tillsätt vita bönor och stek så att de får lite färg. Tillsätt tomater och låt steka med ett par minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ta av från värme och vänd i salladslök och jalapeno.Smaka av med salt och peppar.

Lägg sallad i botten på en bowl/skål och lägg på färsen, bönsalsan och övriga ingredienser.

Tips: Servera med nachos av blå majs.


Ingredienser
  • 1 pkt het kryddad kikärtsfärs
  •  
  • Ljummen bönsalsa:
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 brk stora vita bönor
  • 2 tomater, tärnade
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 salladslökar, tunnskivade
  • 1 färsk jalapeno, hackad
  • salt och peppar
  •  
  • Tillbehör:
  • 4 salladsblad
  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk Srirachasås
  • 4 klyftor lime
  • ½ silverlök i tunna skivor