risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Tacopaj med rostad majssalsa och avokadoröra

  • Tid: 40min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.

Stek tortillabröden krispiga och gyllene i olja.

Stek färsen enligt anvisning på paketet.

Varva tortillahalvor med färs, tomater, lök, bönor, och ost i en ugnsfast form. Ugnsbaka ca 15 minuter tills gyllene.

Gör så länge rostad majssalsa: Rosta majsen med lite olja i en panna, låt svalna. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Mixa alla ingredienser till avokadoröran, smaka av med salt och peppar. 

Servera tacopajen med tillbehören!

Ingredienser
  • Tacopaj:
  • 8 mjuka vetetortillabröd, halverade
  • ½ dl matolja
  • 1 pkt Risenta Färs av kikärtor (medium eller het)
  • ½ ask körsbärstomater, halverade
  • 1 röd lök, skivad
  • 2 dl svarta bönor, kokta och avrunna
  • 2 mozzarellaostar, grovrivna
  •  
  • Rostad majssalsa:
  • 1 msk rapsolja
  • 1 brk majs
  • ½ ask körsbärstomater, kvartade
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 kruka koriander, hackad
  • ½ citron, pressad
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  •  
  • Avokadoröra:
  • 2 avokado
  • 200 g färskost
  • 1 lime, pressad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt och peppar