risenta 0d

Frukost är ju så mycket mer än smörgås, filtallrik och en kopp kaffe. Frukost kan vara glass till exempel! Att göra egen frukost- eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Recept "frukostglass" på risenta.se 😍 GÖR SÅ HÄR: Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande yoghurt. Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Om du inte har glassformar hemma kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka en glasspinne i mitten. Ta gärna fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Wrap med bulgurblandning & avokadohummus

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Tillaga Risenta bulgurblandning enligt anvisningarna på förpackningen.

Hyvla rödkålen tunt. Lägg den i en skål och strö över salt. Krama kålen med händerna så att saltet fördelas jämt. Låt stå i 10 minuter. Rör ut socker i äppelcidervinägern tills sockret är upplöst. Häll över kålen och blanda runt.

Bred på färskost på libabröden och fyll med bulgurblandning, avokadohummus, rödkål och övriga ingredienser. Rulla ihop och packa in de färdiga wrapsen i smörpapper. Perfekt till picknickkorgen!


Recept Louise Ljung.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta bulgurblandning
  • 4 Libabröd
  • Naturell färskost
  • Bladspenat
  • Soltorkade tomater
  • Avokadohummus (se recept)
  • Chiliflakes
  • Salt
  • Snabbpicklad rödkål
  • 250 g rödkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 1tsk strösocker