risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Wrap med bulgurblandning & avokadohummus

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Tillaga Risenta bulgurblandning enligt anvisningarna på förpackningen.

Hyvla rödkålen tunt. Lägg den i en skål och strö över salt. Krama kålen med händerna så att saltet fördelas jämt. Låt stå i 10 minuter. Rör ut socker i äppelcidervinägern tills sockret är upplöst. Häll över kålen och blanda runt.

Bred på färskost på libabröden och fyll med bulgurblandning, avokadohummus, rödkål och övriga ingredienser. Rulla ihop och packa in de färdiga wrapsen i smörpapper. Perfekt till picknickkorgen!


Recept Louise Ljung.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta bulgurblandning
  • 4 Libabröd
  • Naturell färskost
  • Bladspenat
  • Soltorkade tomater
  • Avokadohummus (se recept)
  • Chiliflakes
  • Salt
  • Snabbpicklad rödkål
  • 250 g rödkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 1tsk strösocker