Ingredienser:
12 st
- 3.5 dl Krispig Müsli Mandel Aprikos
- 2 dl Bovetemjöl
- 2 msk potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kardemumma
- 0.5 tsk salt
- 3 msk Chiafrön
- 9 msk vatten
- 1.5 dl Växtbaserad yoghurt
- 0.5 dl kallpressad rapsolja
- 2 st bananer
- 5 st dadlar
- 1 dl Granola Mandel & Hasselnöt
- 2 msk flytande honung
Ingredienser:
Gör så här:
- Häll müsli, bovetemjöl, potatismjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en matberedare. Mixa i 1min, till ett grovt mjöl. Häll över i en bunke.
- Blanda chiafrön och vatten i en skål.
- Häll vegansk yoghurt, kallpressad rapsolja, bananer, dadlar och chiafrön i matberedaren. Mixa i 2min. Häll över de torra ingredienserna och vänd ihop med en slickepott.
- Lägg upp i muffinsformar och baka på 200°C i 20min. Rippla flytande honung över muffinsen och strö på Granola rostad mandel & hasselnöt. Låt svalna lite, ät sedan som en del av en lyxigare helgfrukost med valfritt pålägg eller ta med och ät på väg till jobbet.