![Bild på tallrik med Scones med Risenta Granola](/optimized/hero-xlarge/contentassets/042216e55d534639a732e356e26696ec/risenta_recept_scones_pekan-lonnsirap.jpg)
Ingredienser:
8 st
- 3 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smör
- 2 dl Granola Pekan & Lönnsirap
- 2 dl gräddfil
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och blanda ner i mjölblandningen. Arbeta ihop till en smulig deg med händerna.
- Tillsätt först granolan och därefter gräddfilen. Arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
- Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Med mjölad hand, platta ut till runda kakor.
- Grädda mitt i ugnen ca 12–14 minuter. Låt svalna på galler. Servera med sylt och färskost.