Tallrik med gluten- och laktosfri spaghetti Carbonara

Gluten- och laktosfri spaghetti carbonara som enkelt görs vegetarisk eller vegansk genom att byta ut baconet mot lika stor mängd halloumi eller tofu.

Ingredienser:

    Ingredienser:
  • 100 g tärnat bacon
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 300 g Spaghetti Av Majs, Linser & Ärtor
  • 2 dl havredryck
  • 1 dl Cashew Rostade & Saltade
  • 0.5 st citron, juicen från
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Stek ditt bacon (eller tofu/halloumi) i stekpanna tills det får fin färg.
  2. Tillsätt gröna ärtor och sänk plattan till lägsta temperaturen och låt stå.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Medan spaghettin kokar, mixa havredrycken med cashewnötterna i en matberedare eller med stavmixer.
  5. Tillsätt citronsaften och fortsätt mixa till en slät sås.
  6. Blanda ner pastan tillsammans med lite av kokvattnet i stekpannan.
    Höj temperaturen på stekpannan till medelhög och häll i cashewsåsen. Smaka av med salt och peppar.
 Fråga oss