Hasselnötstoppar utspridda på ett bakplåtspapper

Godare kakor får man verkligen leta efter! Med hasselnötsmjöl i smeten blir det inte bara extra gott, kakorna blir dessutom naturligt glutenfria.

Ingredienser:

25 st kakor
    Ingredienser:
  • 50 g smör
  • 4 dl Hasselnötsmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 25 st hasselnötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Blanda hasselnötsmjöl med smält smör, socker och ägg i en bunke.
  4. Klicka ut smeten med två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck försiktigt ner en hel nöt i varje kaka.
  6. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Tänk på att alla ugnar bakar olika, så titta till kakorna regelbundet.
 Fråga oss