mjuk pepparkaka på fat

Mjuk pepparkaka är en given delikatess i juletider. Prova vårt goda och även glutenfria recept.

Ingredienser:

12 bitar
    Ingredienser:
  • 3 st ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 75 g smör
  • 1 dl maizena
  • 1 dl Majsmjöl
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk Psylliumfiber
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk nejlika - malen
  • smält smör

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Smörj en sockerkaksform med smör och ”bröa” med glutenfritt ströbröd, mandelmjöl eller liknande.
  3. Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp, ca 5 minuter.
  4. Smält smöret.
  5. Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret.
  6. Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter.
  7. Låt kakan svalna.

Tips! Servera gärna med färskostfrosting och granatäppe
Blanda 300 g naturell färskost med 75 g smör och 1,5 dl florsocker, vispa fluffigt - klart! 

 Fråga oss