granola med frukt på en tallrik

Ett härligt recept på hemgjord och glutenfri granola med smak av jul.

Ingredienser:

    Ingredienser:
  • 2 dl Cashewnötter
  • 1 dl honung
  • 0.5 dl kokosolja
  • 4 dl Bovete helt
  • 4 dl Boveteflingor
  • 2 dl Solroskärnor
  • 1.5 dl Pumpakärnor
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk muskot, malen
  • 1 tsk ingefära
  • 1.5 dl Rostade kokosflingor

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Värm kokosoljan och honungen försiktigt i en kastrull på spisen.
  3. Blanda, helt bovete, boveteflingor, solroskärnor, pumpakärnor och kryddor och ringla över oljan och honung, blanda väl.
  4. Fördela detta på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen 15–20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna.
 Fråga oss