Glutenfritt teffbröd på en blå handduk

Teffmjöl är naturligt glutenfritt och används flitigt i till exempel det etiopiska köket. Med teffmjöl får brödet en nötigt härlig smak.

Ingredienser:

6 st brödkakor
    Degvätska:
  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 1 msk rapsolja

Gör så här:

  1. Blanda chiafröna med 1 dl vatten och låt svälla i 10 min.
  2. Blanda teffmjöl, rismjöl, psylliumfiber och salt i en bunke.
  3. Rör ut jästen i ljummet vatten och rapsolja och tillsätt de torra ingredienserna plus chiafröna.  Använd elvisp och arbeta smeten ca 3 minuter.
  4. Dela degen i sex bitar och platta ut till brödkakor på ett bakplåtspapper. Använd lite rismjöl om degen klibbar. Låt bröden jäsa i 40 minuter under en bakduk.
  5. Sätt ugnen på 250 °C. Ställ en plåt i mitten.
  6. Nagga bröden med gaffel och lägg dem på den varma plåten. Grädda ca 5 minuter. Tänk på att alla ugnar bakar olika, så titta till bröden regelbundet.
 Fråga oss