pepparkakor på ett fat

Ingen jul utan pepparkakor! Med det här receptet får du en riktigt fin pepparkaksdeg och dessutom glutenfri.

Ingredienser:

Ger 40-60 pepparkakor

Gör så här:

  1. Tillsätt rårörsocker, sirap, smör och kryddor i en kastrull och koka upp på medelvärme, ställ åt sidan och låt svalna. 
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt ljumma sockerblandningen i den torra blandningen och blanda väl, gärna med maskin.  
  3. Tillsätt därefter ägget och blanda ytterligare.  
  4. Plasta in degen, platta till den lite och låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter, gärna över natten.  
  5. Kavla ut, tunt (ca 2–3 mm tjockt) på en lätt mjölad yta (använd rismjöl) ta ut kakor med mått.  
  6. Lägg dem på smord plåt eller på bakplåtspapper.  
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 °C, 6–8 min. 
  8. Låt kakorna svalna på plåten. 

Tips! Är degen fortfarande kletig får du tillsätta ytterligare bovetemjöl. Du kan också byta ut kryddorna mot 1 påse Santa Maria pepparkakskryddor.

 Fråga oss