Lasagne med fetaost och pumpakärnor

Ingredienser:

  • 120 g Bönlasagne Eko
  • 1 st gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 600 g krossade tomater
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk basilika
  • 200 g bladspenat
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 9 dl mjölk
  • 200 g fetaost
  • 1 dl Pumpakärnor
  • 1.5 dl riven ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i olja. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, balsamvinäger, buljongtärning, honung och basilika. Salta och peppra. Rör om och koka tomatsåsen i ca 20 minuter på låg värme, gärna längre.

  2. Fräs spenaten i olja och smaka av med salt och peppar.

  3. Dags för béchamelsås. Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget, låt koka upp. Salta och peppra

  4. Ta en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Varva tomatsås, spenat, lasagneplattor, pumpakärnor, bechamel och smula fetaost. Börja och avsluta med bechamel. Strö på riven ost på toppen. Ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Garnera med lite färsk basilika och rostade pumpakärnor.  

 Fråga oss