Ingredienser:
- 120 g Bönlasagne Eko
- 1 st gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 600 g krossade tomater
- 2 msk balsamvinäger
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 msk basilika
- 200 g bladspenat
- 100 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 9 dl mjölk
- 200 g fetaost
- 1 dl Pumpakärnor
- 1.5 dl riven ost
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i olja. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, balsamvinäger, buljongtärning, honung och basilika. Salta och peppra. Rör om och koka tomatsåsen i ca 20 minuter på låg värme, gärna längre.
-
Fräs spenaten i olja och smaka av med salt och peppar.
-
Dags för béchamelsås. Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget, låt koka upp. Salta och peppra
-
Ta en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Varva tomatsås, spenat, lasagneplattor, pumpakärnor, bechamel och smula fetaost. Börja och avsluta med bechamel. Strö på riven ost på toppen. Ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Garnera med lite färsk basilika och rostade pumpakärnor.