Mandelmusslor på tallrik

Ett recept på smarriga mandelmusslor. Servera med sylt och lättvispad grädde. Passar perfekt till dessert på julbordet eller andra festliga högtider.

Ingredienser:

18 portioner
    Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 st bittermandlar
  • 1.5 dl Mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 st äggvita
  • smält smör
    Servering:
  • sylt
  • vispad grädde

Gör så här:

  1. Blanda ihop smör (rumsvarmt), socker, bittermandel (finrivna), mandelmjöl, vetemjöl och äggvita till en jämn deg.
  2. Låt vila i kylen minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Dela degen i 18 bitar. Pensla formarna med smält smör.
  5. Tryck ut degbitarna i formarna.
  6. Grädda mitten av ugnen 10–12 minuter.
  7. Låt svalna lite och knacka försiktigt ut kakorna ur formarna när de fortfarande är varma. Låt svalna.  
  8. Servera med sylt (hallon eller hjorton) och lättvispad grädde.

 

 Fråga oss