Frukostbullar med pålägg på handduk

Lättbakade och galet goda brödbullar med vetegroddar. Perfekta till både frukost och mellanmål.

Ingredienser:

20 st bullar
    Ingredienser:
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 10 dl vetemjöl special
  • 1 dl Vetegroddar
  • 2 tsk salt

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt kallt vatten och olja, blanda tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt de resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt i 5 min.
  3. Låt degen jäsa i 1 h under bakduk.
  4. Sätt ugnen på 225 °C.
  5. Ta upp degen och knåda den för hand.
  6. Dela degen upp degen i 20 bullar och låt dem jäsa på bakpappersklädd plåt cirka 30 minuter.
  7. Grädda i ugnen 10 - 12 min.

Kom ihåg!

Alla ugnar bakar olika, så titta till bullarna regelbundet.

 Fråga oss