Morotsbaguette invirad i en kökshanduk på en skärbräda

Baka ett riktigt härligt bröd som får fin sötma från morötter och många mineraler från solroskärnor och bovete! Mumsigt till både frukost och soppa.

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Rör ut jästen i ljummet vatten i en degbunke.
  3. Riv morötterna fint och tillsätt alla ingredienser och nästan allt vetemjöl i degspadet. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin i några minuter.
  4. Täck över degen med en bakhandduk och låt jäsa i 1-1½ timme.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Den ska vara ganska lös.
  6. Dela degen i 4 delar och forma till baguetter. Lägg dem på smord plåt och skåra några snitt på snedden. Låt jäsa 20-30 minuter. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  7. Låt svalna på brödgaller.
 Fråga oss