Morotsbaguette invirad i en kökshanduk på en skärbräda

Baka ett riktigt härligt bröd som får fin sötma från morötter och många mineraler från solroskärnor och bovete! Mumsigt till både frukost och soppa.

Ingredienser:

4-6 st baguetter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Rör ut jästen i ljummet vatten i en degbunke.
  3. Riv morötterna fint och tillsätt alla ingredienser i degspadet. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin i några minuter.
  4. Täck över degen med en bakhandduk och låt jäsa i 1-1½ timme.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, degen är mycket lös i konstistensen. Dela den i 4-6 långa bitar och forma till baguetter.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20-30 minuter. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  7. Låt svalna på galler.
 Fråga oss