
Saftigt, gott och glutenfritt. Dessutom fullspäckad med goda fröer och kärnor. Ett bröd som har allt helt enkelt!
Ingredienser:
- 25 g jäst
- 8 dl vatten
- 4.5 dl Bovetemjöl
- 1.5 dl Solroskärnor
- 1.5 dl Pumpakärnor
- 0.75 dl Linfrön Hela
- 0.5 dl Nyponskalsmjöl
- 1 dl Psylliumfiber
- 2 tsk salt
- 1 msk Rårörsocker
Ingredienser:
Gör så här:
- Smula jästen i en degblandare eller bunke.
- Lös jästen i vattnet.
- Tillsätt torra ingredienser. Om du vill kan du också ha i lite brödkrydda, tex kummin.
- Använd elvisp eller degblandare och vispa väl i ca 5 minuter.
- Smörj en 1,5 l stor brödform med olja.
- Häll smeten i formen. Obs! Smeten ska vara kladdig.
- Pudra bovetemjöl på ytan.
- Låt jäsa i 90 min.
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Baka brödet i 80 min.
- Låt brödet svalna i formen oövertäckt innan du tar ur det.
- Låt kallna helt. Gärna över natten.