Mandelkaka dekorerad med vinbär

Smaka på det här: saftig mandelkaka med smak av kardemumma. Visst vattnas det i munnen? Dessutom är den har kakan naturligt fri från gluten. Mums!

Ingredienser:

Till en kaka
    Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl Mandelmjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 krm flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 °C.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt.
  4. Rör försiktigt ned mandelmjöl, kardemumma och salt.
  5. Tillsätt därefter det smälta smöret och rör om.
  6. Häll smeten i en smord springform, 24 cm i diameter. Grädda i ca 25 min.

Tips!

Alla ugnar bakar olika, så titta till kakan regelbundet.

Jultips!

Byt ut 2 tsk kardemumma till 1 msk kanel och 1 tsk ingefära för att få en juligare smak. 

 Fråga oss