kladdkaka på ett far

Bjud på en smarrig vitchokladkladdkaka med citron, dessutom glutenfri. En kladdkaka med mandelmjöl istället för vetemjöl, magiskt god

Ingredienser:

12 bitar
    Ingredienser:
  • 1 msk citron, skalet av
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 st ägg
  • 4 dl Mandelmjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  3. Skölj citronen och riv skalet fint.
  4. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
  5. Rör ner socker, salt, citronskal och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mandelmjölet i smeten. Häll den i formen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
 Fråga oss