
Att baka eget fröknäcke är lätt som en plätt! I det här receptet har vi maxat mängden fröer och kärnor. Mums!
Ingredienser:
2 plåtar
- 5 dl kokhett vatten
- 200 g Solroskärnor
- 1 dl Sesamfrön Oskalade
- 1 dl Linfrön Hela
- 2 dl Pumpakärnor
- 0.5 dl Psylliumfiber
- 0.5 dl Vallmofrön
- 1 tsk salt
- flingsalt
Ingredienser:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 °C.
- Koka upp vattnet.
- Blanda samtliga ingredienser utom flingsalt i en bunke. Låt smeten dra i 15 minuter.
- Fördela smeten jämnt på två plåtar med bakplåtspapper och strö över flingsaltet.
- Baka av knäcket i ugnen i ca 60 minuter.
- Bryt fröknäcket i mindre bitar och förvara i påsar eller i lådor med lock.