hasselnötsgifflar på plåt

Baka enkla och goda hasselnötsgifflar med vårt recept.

Ingredienser:

20 st
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl Hasselnötsmjöl
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 9 dl vetemjöl special
    Pensling:
  • 1 st ägg

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst. Häll i resten av degspadet och blanda sedan hasselnötsmjöl, ägg, socker, salt, kardemumma och så mycket mjöl, att degen blir lagom fast.
  2. Låt den jäsa övertäckt till knappt dubbel storlek.
  3. Blanda ihop smör (rumsvarmt), hasselnötsmjöl smidigt med sockret och ägget.
  4. Dela degen i 3 delar och kavla ut dem till långa remsor. Skär ut 8 avlånga trekants snibbar. Lägg en klick nötfyllning och ev annan fyllning. Rulla ihop och forma till gifflar.
  5. Lägg dem på bakplåtspapper. Jäs under bakduk till knappt dubbel storlek. Pensla med ägg.
  6. Grädda mitt i ugnen 10–14 min.
 Fråga oss