Tallrik med vegetarisk bolognese och bönpasta

Det är superenkelt att göra en vegetarisk bolognese, i det här fallet gör vi en med svarta belugalinser, som smakar precis lika gott som den med kött.

Ingredienser:

4
    Ingredienser:
  • 1 st gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl Svarta Belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesan
  • 400 g pasta

Gör så här:

  1. Hacka gul lök och vitlöksklyftor fint och fräs i olja i en stekgryta tills löken mjuknat.
  2. Rör ner tomatpuré, belugalinser, krossade tomater, grönsaksbuljong, crème fraiche och vatten. Krydda med honung, balsamvinäger, oregano, basilika, salt och peppar.
  3. Lägg på ett lock och låt såsen puttra på i 25 minuter. Rör om då och då och späd med mer vatten vid behov.
  4. Koka pastan i saltat vatten efter anvisningarna på paketet.
  5. När linserna är mjuka är bolognesen klar. Servera med den nykokta pastan och riv över rikligt med parmesan.
 Fråga oss