Det är superenkelt att göra en vegetarisk bolognese, som smakar precis lika gott som den med kött. I det här receptet använder vi vår glutenfria bönpasta.
Ingredienser:
- 1 st gul lök
- 2 klyftor vitlök
- olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl Svarta Belugalinser
- 400 g krossade tomater
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl vatten
- 1 msk honung
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- salt
- svartpeppar
- 1 paket Bönpasta Fettuccine Gul Eko
- parmesan
Ingredienser:
Gör så här:
- Hacka gul lök och vitlöksklyftor fint och fräs i olja i en stekgryta tills löken mjuknat.
- Rör ner tomatpuré, belugalinser, krossade tomater, grönsaksbuljong, crème fraiche och vatten. Krydda med honung, balsamvinäger, oregano, basilika, salt och peppar.
- Lägg på ett lock och låt såsen puttra på i 25 minuter. Rör om då och då och späd med mer vatten vid behov.
- Koka pastan i saltat vatten efter anvisningarna på paketet.
- När linserna är mjuka är bolognesen klar. Servera med den nykokta pastan och riv över rikligt med parmesan.