Tallrik med vegetarisk bolognese och bönpasta

Det är superenkelt att göra en vegetarisk bolognese, som smakar precis lika gott som den med kött. I det här receptet använder vi vår glutenfria bönpasta.

Ingredienser:

    Ingredienser:
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl Svarta Belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 paket Bönpasta Fettuccine Gul Eko
  • parmesan

Gör så här:

  1. Hacka gul lök och vitlöksklyftor fint och fräs i olja i en stekgryta tills löken mjuknat.
  2. Rör ner tomatpuré, belugalinser, krossade tomater, grönsaksbuljong, crème fraiche och vatten. Krydda med honung, balsamvinäger, oregano, basilika, salt och peppar.
  3. Lägg på ett lock och låt såsen puttra på i 25 minuter. Rör om då och då och späd med mer vatten vid behov.
  4. Koka pastan i saltat vatten efter anvisningarna på paketet.
  5. När linserna är mjuka är bolognesen klar. Servera med den nykokta pastan och riv över rikligt med parmesan.
 Fråga oss