Crunchy och glutenfri bovetegröt. Servera med vad du har hemma, t.ex. färsk frukt, jordnötssmör, kanelrostad bovete, kokosflakes, en klick yoghurt och havredryck.
Ingredienser:
2 portioner
- 2 dl Bovete helt
- 4 dl vatten
- 1 krm salt
- 0.5 tsk Kardemummakärnor
- 2 st kanelstänger
Gör så här:
- Skölj boveten i durkslag I vatten.
- Lägg bovete i en kastrull med vatten och de andra ingredienserna och koka på låg värme i 20 minuter, rör då och då.
- När vattnet kokat bort är gröten klart.
- Ta bort kanelstång och servera med valfri topping.
Tips! Toppa gärna med kanelrostad bovete, det är supersmaskigt.
Servera med vad du har hemma, t.ex. färsk frukt, jordnötssmör, kanelrostad bovete, kokosflakes, en klick yoghurt och havredryck.