
Ett riktigt saftigt glutenfritt filmjölksbröd fullt med frukt och nötter.
Ingredienser:
1 bröd
- 150 g fikon
- 100 g hasselnötter
- 3 dl Boveteflingor
- 0.5 dl Psylliumfiber
- 2.5 dl Bovetemjöl
- 2 msk Sesamfrön Skalade
- 2 dl Solroskärnor
- 2 tsk bikarbonat
- 1 krm flingsalt
- 3 msk honung
- 6 dl filmjölk
Ingredienser:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Dela fikonen i bitar och hacka hasselnötterna.
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en kletig smet.
- Smöra en avlång brödform och häll i smeten.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Tänk på att alla ugnar bakar olika, så titta till brödet regelbundet.