glutenfri vallmokaka upplagd på ett tårtfat

Bjud på en riktigt saftig och vallmokaka med smak av citron.

Ingredienser:

    Vallmokaka:
  • 4 dl Mandelmjöl
  • 3 msk Vallmofrön
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl matolja
  • 1 dl råsocker
  • 3 st ägg
  • 2 st citroner, juicen från
    Topping:
  • 400 g philadelphiaost
  • 4 msk honung
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160 °C.
  2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö.
  3. Blanda mandelmjöl, vallmofrön, salt och bakpulver i en skål.
  4. Vispa olja och råsocker fluffigt i en annan skål. Tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl.
  6. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker.
  8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.
 Fråga oss