Uppskuren frölimpa på en skärbräda

Saftigt, gott och glutenfritt. Dessutom fullspäckad med goda fröer och kärnor. Ett bröd som har allt helt enkelt!

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Smula jästen i en degblandare eller bunke.
  2. Lös jästen i vattnet.
  3. Tillsätt torra ingredienser. Om du vill kan du också ha i lite brödkrydda, tex kummin.
  4. Använd elvisp eller degblandare och vispa väl i ca 5 minuter.
  5. Smörj en 1,5 l stor brödform med olja.
  6. Häll smeten i formen. Obs! Smeten ska vara kladdig.
  7. Pudra bovetemjöl på ytan.
  8. Låt jäsa i 90 min.
  9. Sätt ugnen på 175 °C.
  10. Baka brödet i 80 min.
  11. Låt brödet svalna i formen oövertäckt innan du tar ur det.
  12. Låt kallna helt. Gärna över natten.
 Fråga oss