Majs och fröknäckebröd på en handduk

Det är lika gott som enkelt att göra egna fröknäckebröd. Vill du ha det glutenfritt rekommenderar vi att använda majsmjöl som bas.

Ingredienser:

1 plåt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 130 °C.
  2. Rör ihop majsmjöl, solroskärnor, sesamfrön, linfrön och salt i en bunke.
  3. Tillsätt kokahett vatten och rapsoljan, blanda väl.
  4. Lägg degen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla tills degen täcker hela plåten.
  6. Ta bort det översta pappret och strö över flingsalt.
  7. Grädda knäcket i ugnen i ca 90 minuter. Tänk på att alla ugnar bakar olika, så titta till knäcket regelbundet.
  8. Låt svalna och bryt isär i lagom stora bitar. Servera med smör och ditt favoritpålägg.
 Fråga oss