Laga en smakrik polenta serverad med vitlöksfräst spenat & champinjoner. Gott snabbt och enkelt!
Ingredienser:
- 7.5 dl grönsaksbuljong
- 1.5 dl Polenta
- 300 g champinjoner
- 750 g färsk spenat
- olja
- 2 klyftor vitlök
- 0.5 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- Solroskärnor
Ingredienser:
Gör så här:
Polenta
- Koka upp grönsaksbuljongen.
- Vispa ner polentan och låt småkoka cirka 6 minuter.
- Häll upp polentagröten i en vattensköljd liten form. Låt svalna.
Frästa grönsaker
- Skölj och ansa champinjonerna och dela dem i mindre bitar.
- Riv spenatbladen i bitar.
- Fräs champinjonerna i 1 msk olja i en stekpanna. Ta upp dem när de fått fin färg.
- Fräs spenaten i 1 msk olja tills all vätska kokat in. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med salt och peppar. Blanda ner champinjonerna.
Servering
- Skär den kalla polentakakan i fyrkanter. Stek dem i olja i en stekpanna, cirka 3 minuter på varje sida.
- Servera polentan med de frästa grönsakerna och toppa med solroskärnor. Servera gärna en tomatsallad till.