Tallrik med Polenta med spenat och svamp

Laga en smakrik polenta serverad med vitlöksfräst spenat & champinjoner. Gott snabbt och enkelt!

Ingredienser:

    Ingredienser:
  • 7.5 dl grönsaksbuljong
  • 1.5 dl Polenta
  • 300 g champinjoner
  • 750 g färsk spenat
  • olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • Solroskärnor

Gör så här:

Polenta

  1. Koka upp grönsaksbuljongen.
  2. Vispa ner polentan och låt småkoka cirka 6 minuter.
  3. Häll upp polentagröten i en vattensköljd liten form. Låt svalna.

Frästa grönsaker

  1. Skölj och ansa champinjonerna och dela dem i mindre bitar.
  2. Riv spenatbladen i bitar.
  3. Fräs champinjonerna i 1 msk olja i en stekpanna. Ta upp dem när de fått fin färg.
  4. Fräs spenaten i 1 msk olja tills all vätska kokat in. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med salt och peppar. Blanda ner champinjonerna.

Servering

  1. Skär den kalla polentakakan i fyrkanter. Stek dem i olja i en stekpanna, cirka 3 minuter på varje sida.
  2. Servera polentan med de frästa grönsakerna och toppa med solroskärnor. Servera gärna en tomatsallad till.
 Fråga oss